کتاب شمارهی پنج نوشته مرتضی قاضی است. این کتاب که مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر کرده است به نقش زنان در مقاومت آبادان به روایت فاطمه جوشی میپردازد.
درباره کتاب شمارهی پنج
دوران هشـت سال دفاع مقدس درعین حال که تهدیدی مهم و اساســی برای کشـور بود فرصتهای مغتنمی را نیز در ابعاد مختلــف ایجاد کرد. اعتمادبه نفس و خودباوری، شـکوفایی استعدادها و خلاقیتها، رشد باورهای دینی، رشد تفکر ایثار و فداکاری، بروز فضایل اخلاقی و معنوی، تحکیم وحدت ملی و بســیاری پیامدهای کوچک و بزرگ دیگر همه از آثار مثبت جنگ بوده اســت. این کتاب سعی دارد بخشی از این دستاوردهای مثبت را به خواننده منتقل کند. خوانندهای که شاید نسل تازهای باشد که جنگ را ندیده است. پ
«فاطمه جوشی» در ابتدای جنگ فرماندهی بسیج خواهران سپاه پاسداران آبادان را بر عهده داشت و در دوران دفاع مقدس، بهویژه در طول یک سال محاصرهی آبادان، نقش مهمی در سازماندهی بانوان این منطقه ایفا کرد. وی قبل از شروع جنگ نیز فعالیت میکرد؛ اما با حملهی ارتش عراق به مرزهای جنوبی کشور، حضور او و دیگر زنان آبادانی در دفاع مقدس شکل تازهای پیدا کرد. درواقع این کتاب، تنها بیان خاطرات خانم جوشی نیست، بلکه فعالیتها و نقش زنان آبادان در سالهای ابتدایی دفاع مقدس را نیز بازگو میکند.
خواندن این کتاب را به تمام علاقهمندان به تاریخ شفاهی پیشنهاد میکنیم